Gemma Σπόροι Μαρούλι ίσιο Romaine καλοκαιρινό 12729
€1.00
Καλοκαιρινό. Έτοιμο σε 45 ημέρες. Μονοετές. Φυτά όρθια, μεγάλα, με κλειστή κεφαλή και φύλλωμα χρώματος πράσινου. Απόσταση φυτών (εκ.): 20-35. Απόσταση γραμμών (εκ.): 25-50. Βάθος σποράς (εκ.):0,3-0,5. Ημέρες φυτρώματος: 5-8. Έναρξη συγκομιδής (ημέρες): 45. Ποικιλία: Bionda degli ortolani. 3241
Συσκευασία: Φάκελος Gemma
Τύπος συσκευασίας: Φάκελος μικρός
Εποχή σποράς: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο
Εποχή συγκομιδής / ανθοφορίας: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο
Διάρκεια καλλιέργειας: Μονοετές
Σε απόθεμα
Λατινική ονομασία: Lactuca sativa
Το μαρούλι χρησιμοποιείται πάρα πολύ στη διατροφή του ανθρώπου, πάνω από 2000 χρόνια. Η αρχική του χρήση αφορούσε τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Ο γαλακτώδης χυμός του μαρουλιού, περιέχει παυσίπονες ουσίες. Το μαρούλι καταναλώνεται όλες τις εποχές, νωπό αλλά και μαγειρεμένο, κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα, αποτελώντας βασικό συστατικό της μαγειρίτσας και του φρικασέ. Περιέχει στη σύσταση του περίπου 95% νερό, βιταμίνες Α και C, ενώ είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου (Ca) και φωσφόρου (P).
Ειδικές πληροφορίες
Τύπος: Cos-Romaine (Κως-Ρομάνα)
Σπόροι ανά γραμμάριο: 700-900
Διάρκεια βλαστικότητας σπόρων (έτη): 4-5
Ενδεικτική θερμοκρασία ανάπτυξης (οC) : 14-20
Ποσότητα φύτευσης ανά τετραγωνικό (g): 0,2-0,3
Ενδεικτική απόδοση ανά τετραγωνικό (kg): 1,5-3
Οδηγίες σποράς
Το μαρούλι πολλαπλασιάζεται με σπόρο και αναπτύσσεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (15 – 18,5 οC). H άριστη θερμοκρασία για τη βλάστηση των σπόρων του μαρουλιού κυμαίνεται μεταξύ 15 – 21οC. Στην πράξη, αποφεύγεται η απευθείας σπορά στο χωράφι. Η τεχνική που συνήθως ακολουθείται, είναι αρχικά η προβλάστηση του σπόρου σε σπορεία και μετέπειτα η μεταφύτευση των φυτών στο έδαφος του λαχανόκηπου.
Βάρος | 0.01 kg |
---|---|
Διαστάσεις | 20 × 13 × 0.1 cm |
Κατασκευαστής |
GEMMA |